Schrijf U in op de 'Opvoeden met een Missie' mailing lijst. Ik heb net zo'n hekel aan spam als dat u dat heeft. Uw email adres zal enkel gebruikt worden voor deze mailing list en zal niet verkocht worden aan derden.

Schrijf U in op de "Opvoeden met een Missie" Mailing lijst

Monday, November 21, 2005

Leiderschap in de opvoeding

WanneerU kinderen heeft is opvoeden een dagelijkse bezigheid. Maar bent u bezig te reageren op gebeurtenissen die zich op het moment voordoen of kijkt u vooruit?

In het eerste geval bent u veel bezig met corrigerend gedrag en heeft u pas rust wanneer de kindertjes s’avonds in bed liggen. Dit word steeds zwaarder naar mate de kinderen ouder worden en hun bedtijd verschuift naar steeds later op de avond. In het tweede geval corrigeert u nog steeds maar wel veel minder. Dit moet niet verward worden met de zogenaamde vrije opvoeding, wat over het algemeen betekent dat het kind niet opgevoed wordt. U corrigeert simpelweg minder omdat u uw kinderen zelf geleerd hebt om het verschil tussen goed en fout te onderkennen. In plaat van dat u steeds optreed als politie agent zal uw rol steeds meer de vorm van mentor aannemen. De wijze man of vrouw waarbij ze om raad kunnen gaan en waarbij ze hun problemen kunnen bespreken.

Spreekt dit u aan? Dan is deze website voor u. In verschillende artikelen zal ik u informatie geven die u aan het denken zet. Ik pretendeer niet de ultieme wijsheid in pacht te hebben en deze artikelen moeten ook niet letterlijk geïnterpreteerd worden alsof ze een religieuze ceremonie beschrijven. Houd altijd in het achterhoofd: Elke situatie is anders, elk kind is anders en elke ouder is anders. Hier vind u wat tips, gedachten en anekdotes. U plaatst ze in de juiste context in uw leven. Een beetje eigen gezond verstand in de opvoeding is ten alle tijden een absolute must.

Ik kijk er naar uit om voor u te mogen schrijven! Tot snel.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home