Schrijf U in op de 'Opvoeden met een Missie' mailing lijst. Ik heb net zo'n hekel aan spam als dat u dat heeft. Uw email adres zal enkel gebruikt worden voor deze mailing list en zal niet verkocht worden aan derden.

Schrijf U in op de "Opvoeden met een Missie" Mailing lijst

Sunday, December 04, 2005

Hebben of Spelen

Nu heb ik de afgelopen keren al veel tijd besteed aan het onderwerp cadeaus kopen. We hebben het gehad over maat houden en kopen met een visie. Deze keer wil ik een ander aspect aansnijden van dit onderwerp.

Kinderen weten vaak precies was ze willen, niets is dan ook zo makkelijk dan ze te geven waar ze om vragen. Maar waar veel mensen vaak niet aan denken is, dat er een verschil is tussen wat kinderen graag willen hebben en dat waar kinderen graag mee willen spelen. Met andere woorden, iets wat ze graag willen hebben staat misschien al na een paar dagen in een hoek om daar vervolgens nooit meer uit te komen.
Nu is het zeer moeilijk om aan te geven waar kinderen wel graag mee spelen en waar ze niet graag mee spelen. Elk kind is tenslotte verschillend. Maar vergeet niet om bij elk cadeau wat u voor ze koopt te denken “zou hij of zij hier veel mee kunnen spelen?”

Dus de drie zaken om rekening mee te houden bij de kerst inkopen: “Geef ze niet te veel”, “Maak de cadeaus niet te groot“, “Geef iets waarmee je ze in positieve richting stuurt” en “Koop iets waar ze ook echt is mee zullen doen”. En natuurlijk het aller belangrijkste: Geniet! De kerstsfeer leeft pas echt als de persoon die het cadeau geeft niet zo gelukkig is als de persoon die het cadeau ontvangt, neem daarom de tijd om te genieten. Kijk naar de spanning in de oogjes van je kleintje terwijl deze hunkerend wacht op de verrassingen. Kijk naar het gezichtje tijdens het uitpakken van het cadeau en geniet van deze heerlijke familie momenten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home