Schrijf U in op de 'Opvoeden met een Missie' mailing lijst. Ik heb net zo'n hekel aan spam als dat u dat heeft. Uw email adres zal enkel gebruikt worden voor deze mailing list en zal niet verkocht worden aan derden.

Schrijf U in op de "Opvoeden met een Missie" Mailing lijst

Thursday, December 08, 2005

Bedtijd

Dit is wel de mooiste tijd die u zich als ouder kunt voorstellen. Nee ik bedoel niet dat u hierna eindelijk van uw rust kunt genieten wanneer uw kleintjes op bed liggen. Ik bedoel de tijd die u bezig bent met uw kinderen terwijl u ze klaar maakt voor de nacht.
Heeft u zich ooit gerealiseerd dat dit het mooiste moment van de dag is om met uw kinderen door te brengen. Eventjes samen met zijn tweetjes. Ik stel dan ook voor om in het geval van meerdere kinderen ze een voor een in bed te leggen zodat u of uw partner zich eventjes helemaal kan storten op een van de kindertjes.
Zoals u waarschijnlijk al vaak gemerkt heeft doet een kind alles om zijn of haar bedtijd nog eventjes uit te stellen. Er zijn in uw huis waarschijnlijk al honderden uitsteltechnieken door de kinderen geprobeerd. Dit kunt u in uw en uw kinds voordeel laten werken. Het is namelijk bij uitstek een moment waarop u met uw kind kunt praten. U zult de volledige aandacht krijgen. Hierbij kunt u denken aan een leuk gesprek over school of over andere dingen die ze bezig houden. U leert van hun, wat er in hun om gaat waar ze mee bezig zijn en u kunt vertellen over toen u zo oud was. Of praten over dingen die je niet zo leuk vond die dag, bijvoorbeeld hoe uw kind reageerde op een bepaalde persoon of dat hij of zijn de volgende dag toch echt goed zijn bordje moet leeg eten. Vertel vooral ook waarom dat goed is. Dit is toch zeker niet om het kleinte te pesten, er is een goede reden. U zult merken dat u de volledige attentie krijgt.
Ook is dit een leuk moment om gewoon wat tijd met elkaar door te brengen. Een leuk verhaaltje voorlezen of als ze wat ouder zijn dan kunnen ze u een leuk verhaal voorlezen. Ze zullen hartstikke trots zijn en u levert een geweldige bijdrage aan de school prestaties.
Gebruik die tijd, u zult er zeker van genieten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home